Zi ISTORICĂ! Petro Poroshenko și Pavel Filip au bătut palma: Transnistria a revenit în componența Republicii Moldova!

kjyhgju

Ziua de 17 iulie 2017 va intra în istoria contemporană a Republicii Moldova ca ziua în care Transnistria a revenit în componența țării.

Premierul Pavel Filip și președintele Ucrainei, Petro Poroșenko, au semnat actul unirii Transnistriei cu Moldova chiar la frontiera dintre fosta regiune separatistă și Ucraina. Prin documentul semnat, Ucraina recunoaște doar hotarele Republicii Moldova de după independență și nu recunoaște nici un act eliberat de așa-zisele autorități de la Tiraspol.

Mai mult, așa-zisul Parlament de la Tiraspol a rugat să poată trece prin Ucraina pentru a se retrage la Moscova împreună cu tancurile rusești. Poroșenko a dat asigurări că Ucraina va asigura acest coridor verde.

Pavel Filip a mulțumim Ucrainei și lui Poroșenko personal pentru că s-au implicat în soluționarea conflictului Transnistrian.

În următoarele 12 luni va avea loc procesul de adaptare a legislației din stânga Nistrului la cea de la Chișinău. Tancurile rusești au început a pleca deja spre Rusia.

Ziua Independenței Republicii Moldova va fi organizată în acest an la Tiraspol, unde se va organiza și o mare paradă a portului popular precum și o mare horă a moldovenilor de pe ambele maluri ale Nistrului.

Reclame

Un gând despre &8222;Zi ISTORICĂ! Petro Poroshenko și Pavel Filip au bătut palma: Transnistria a revenit în componența Republicii Moldova!&8221;

Comentariile nu sunt permise.