Maia Sandu: Dacă armata rusă nu vrea să plece acasă, atunci propunem să achite taxă pentru ședere în R. Moldova! Așa ar fi corect – apelăm la UE și SUA

3ewt.jpg

După 25 de ani de la conflictul armat de pe Nistru din 1992, cînd Trasnistria s-a separat de Republica Moldova, fiind ocupată de Arma Rusă, clasa politică de la Chișinău a decis să repună în discuție această problemă geopolitică. Între partidele noastre s-au format deja 3 curente de opinie contradictorii, vizavi de soluția separatismului transnistrean.

În vizita sa recentă la New York, Plahotniuc a cerut susținere din partea americanilor să convingă Rusia ca să-și retragă trupele lor din RM. Pe de altă parte, Dodon care este prieten cu Putin spune că prezența militară rusă este binevenită în Moldova. Chipurile așa suntem protejați de un eventual atac din partea NATO. Azi a apăut o a treia poziție.

cdstgey5

Șefa PAS a propus într-o conferință de presă pe privesc.eu ca Moscova să achite Chșinăului anual o sumă de bani pentru că țin soldații lor în Transnistria: „Dacă armata rusă nu vre să plece acasă, atunci propunem să ne achite o taxă pentru ședere în R. Moldova. Așa ar fi corect! Apelăm UE, SUA și România în susținerea PAS”, a declarat Maia Sandu.

Deja așteptăm ca experții în securitate din țara noastră să se implice, să analizeze pragmatic cele trei poziții politice, și să ne spună care e cea mai bună pentru popor.

Reclame