Dodon a fost canonizat pe Muntele Athos. A doua oară! Află de la noi unde vor fi duse moaștele noului sfânt!

fr3wgt.jpg

Veste bună pentru moldoveni. Două vești bune pentru moldoveni de fapt. Vom avea o nouă sărbătoare în calendarul ortodox, iar Președintele Dodon rămâne pe Muntele Athos! Ieri după slujba divină din Mănăstirea Sacră, o minune Dumnezeiască s-a întâmplat. O voce i-a ordonat lui Dodon să rămână pe Athos, să fie canonizat și trecut în rândul sfinților. Chiar dacă cei 12 socialiști care-l însoțesc pe președinte au insistat că vocea este a lui Plahotniuc, Dodon, milostivul și cu frică de Dumnezeu, a fost convins că i-a vorbit Iisus și a acceptat să fie canonizat.

Canonizarea s-a produs repede. Dodon a urcat în sarcofag și a fost stropit cu agheazmă sfântă. 40 de călugări l-au atămăiat pe Dodon. Cei 12 socialiști prezenți la serviciul divin au făcut în total peste 500 de metanii și au băut circa 69 litri de agheazmă. Pentru că-i mai gras, pentru Dodon s-au irosit și 13 litri de mir sfințit. După 9 rugăciuni, Dodon a devenit sfânt.

Ca orice sfânt, Dodon a trebuit să prezinte dovezi că a săvârșit cel puțin o minune. Zis și făcut. Dodon le-a prezentat călugărilor dovada de la CEC că a fost votat de peste 800 000 de moldoveni. Călugării au acceptat minunea.

După cum informează cărțile sfinte, Dodon urmează să-și continuie viața lumească pe pământ. Sfânt fiind, moaștele sale vor fi expuse în fiecare duminică la diverse biserici și mănăstiri, doar în wekeend. Restul zilelor are dreptul să le petreacă cum dorește.

Reclame