Dodon reacționează la declarațiile de război ale Rusiei: Vom aplica tactica „pâmântul pârjolit”

gweth.jpg

După ce Federația Rusă a amenințat că va șterge de pe fața pâmântului Republica Moldova, și în loc va construi o Transnistrie Mare, președintele Dodon, care este și comandantul suprem al Armatei Naționale a reacționat.

„Vom aplica tactica pâmântul pârjolit. A funcționat strategia asta pe timpul lui Ștefan cel Mare, va funcționa și acuma. În rest, sunt convins că Putin nu va ataca o țara a cărui președinte îi este vasal”, a declarat presedintele Dodon din Iran petru MoldovanDREAM.

Federația Rusă prin vocea lui Rogozin a declarat că forțele separatiste din Stânga Nistrului nu vor mai tolera mult dezmățul Chișinăului și sunt gata să intervină militar. Iar generalul batalionului de tancuri de la Tiraspol a spus ca divizia sa este gata să treacă Nistrul pentru a culturaliza și civiliza Moldova, până va ajunge la nivelul Donbasului.

De cealaltă parte, președintele Parlamentului, Andrian Candu, a declarat că Moldova este țară parlamentară, iar Dodon nu are decât să arate din degete, care apropo pot fi rupte.

Tactica „Pământului pârjolit” a fost aplicată pe timpul lui Ștefan cel Mare, în 1475, când au navălit turcii. Pentru a obține răgaz, Ștefan Vodă a ordonat otrăvirea tuturor apelor potabile și arderea pășunilor și grânelor. În condițiile actuale, o asemenea tactica de război ar fi o prostie spun experții.

Reclame