Maia Sandu cere ca și femeile să aibă dreptul să fie preot în bisericile din Moldova! Mitropolitul Vladimir este categoric impotrivă

vffesrhy5.jpg

Un scandal politico-religios este pe cale sa izbucnească la Chișinău. Lidera Partidului PAS spune că bărbații și femeile trebuie să fie egali în fața lui Dumnezeu, prin urmare trebuie să aibă drepturi egale în viața pământească.

„De ce o femeie are dreptul să fie președintă de partid, are dreptul sa fie președintă de țară, dar nu are dreptul să fie preot? Eu cred ca nu e corect. Asta e discriminare! Partidul PAS propune reforma bisericii în Republica Moldova! Femeile nu sunt mai proaste ca bărbații, ba chiar unele sunt mult mai inteligente. De aceea cerem vechement ca femeile din Moldova să aibă dreptul să fie preot”, declară Maia Sandu.

Pe de altă parte șefu bisericilor din Moldova, Mitropolitul Vladimir, este împotrivă.

„Unde s-a mai văzut să se facă reformă în Biserică? Doar un ateu poate cere asta! Noi, clerul bisericesc, ne coducem de mii de ani după ce scrie Biblia. Ar fi o nebunie să schimbăm regulile biblice scrise de domnul nostru Isus Hristos. Asta idee vine de la Satana”, spune Mitropolitul Moldovei.

Până când se va ajunge la un verdict final, dacă femeile să aibă dreptul sau să nu aibă dreptul sa fie preoți, discuțiile vor continua în cadrul societății civile și a ONG-urilor pe probleme de gender. Amin.

Reclame