Dodon vrea să privatizeze mănăstirea Putna: Această ctitorie a Voievodului moldovean, Ștefan cel Mare, trebuie să aparțină moldovenilor!

Monumente-din-patrimoniul-arhitectural-romanesc-Manastirea-Putna

Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, continuă să lupte pentru întărirea statalității țării noastre. După ce s-a rugat pentru moldoveni și Moldova pe muntele Athos, Dodon a ajuns la concluzia că cel mai mare simbol al statalității Moldovei, este simbolul lui Ștefan cel Mare. În această ordine de idei, tot ce a fost făcut de Ștefan cel Mare, simbolizează moldovenii și statul medieval, Moldova.

„Mănăstirea Putna, care pe nedrept se află acum pe teritoriul României, aparține defapt moldovenilor. Eu personal am semnat un decret prin care să fie creată o comisie mixtă moldo-română, ce va avea misiunea privatizării Mănăstirii Putna. Acest simbol al Moldovei trebuie să aparțină moldovenilor. Și așa va fi. Vă promit eu ca președinte.”, a declarat Președintele Dodon.

Va fi o premieră istorică, dacă România va accepta privatizarea Mănăstirii Putna. Iar aici este interesant că privatizarea va fi negociată cu Patriarhul Daniel, care este proprietarul, prin funcția ce o deține, a tuturor mănăstirilor și bisericilor din România.

Conform estimărilor făcute de istorici, privatizarea mănăstirei Putna ar costa nu mai puțin de 500 milioane de euro, sau jumătate de miliard de dolari.

Reclame