Iohanis către Plahotniuc de Ziua Limbii: Hai să ne unim țările! Eu voi rămâne președinte, iar tu vei fi premierul României Mari

de3q4t

O ofertă politică incredibilă a lui Klaus Iohanis de la București pentru Vlad Plahotniuc de la Chișinău! De 26 de ani, de când Moldova a ieșit din URSS, România încearcă să ne convingă să ne unim cu ei. În acest sens, președintele României a venit cu o propunere către Vlad Plahotniuc, liderul partidului de guvernare din Republica Moldova.

„Dragă Vlad, nu mai putem aștepta. Hai să facem unirea acum! Doar noi doi suntem în stare de asta. Iliescu a încercat și n-a reușit, Băsescu tot a încercat să facă unirea și nici el nu a reușit, însă eu voi reuși. Am nevoie de ajutorul tău! Dacă accepți nu vei regreta. După unire te voi propune Parlamentului de la București să devii conducătorul Guvernului României Mari. Ce spui?”, a scris Klaus Iohanis în scrisoarea sa adresată lui Plahotniuc.

Liderul politic de la Chișinău a spus că această propunere este una foarte serioasă, de aceea nu poate să ofere un răspus expromt. „Este nevoie să mă consult cu membrii PDM, cu societatea civilă din toată țara, dar și cu cetățenii Republicii Moldova din diasporă. Deasemenea ne vom adresa și la Comisia de la Veneția. După ce vom primi recomandările înaltei instituții europene și vom vedea ce spune poporul, vedem deja cu domnul Iohannis ce facem și cu problema unirii.”

 

Reclame