2018: Rusia va importa 500 miliarde GB de internet din UE, și va exporta în schimb 250 miliarde metri cubi de gaze naturale

fr4y5.jpg

Creșeterea importanței noilor tehnologii în sfera economică face tot mai necesară majorarea consumului de internet în afaceri în toate țările lumii. În cele mai dezvoltate state de pe glob, procentul de internet în bani este dublu, sau chiar triplu, raportat la volumul agriculturii din PIB pe cap de locuitor.

Președintele rus, Vladimir Putin, a dat ordin funcționarilor de stat să aducă mai mult internet în economia rusă. În acest sens, în 2018 Rusia planifică să majoreze cu 50% consumul de internet importat din Germania, Franța și Polonia – top 3 țări producătoare de internet în UE.

În schimb, țările europene vor primi mai mult gaz de la ruși. Conform contractului semnat între părți, Rusia va importa 500 miliarde GB de internet din UE, si va exporta în schimb 250 miliarde metri cubi de gaze naturale în 2018.

Experții economici de la Chișinău susțin că Republica Moldova are putea crește volumul de vin exportat ca să importe mai mult internet.

Reclame