Dodon: Militarii moldoveni n-au ce căuta în Ucraina, pentru că Poroshenko a închis școlile românești din Bugeac și Bucovina!

r34t.jpg

Epopeea participării sau nu a militarilor moldoveni la exercițiile militare internaționale ce se vor desfășura în Ucraina, s-a sfârșit. Dar ecoul ei încă răsună prin internetul mioritic din Republica Moldova. Epopeea s-a sfârșit după ce Premierul Pavel Filip l-a ignorat pe președintele Dodon și a dat voie la militari să se perfecționeze.

Dacă până acum Dodon nu argumenta de ce nu vrea să lase militarii să-și îmbunătățească tehnicile de luptă în țara vecină, azi, purtătorul său de cuvânt, Ion Ceban, a găsit scuza perfectă.

Pornind de la faptul că în Ucraina este un proiect de lege prin care toate școlile, indiferent de ce etnii mai conviețuiesc prin acele regiuni, să prea lecțiile doar în limba ucrainească. Și iată paiul de care s-au legat socialiștii!

ferwt.jpg

Acuma, Dodon, care a declarat recent că limba moldovenească este mama limbii române, vrea să ne convingă prin gura și profilul de facebook a lui Ion Ceban, că nu a vrut ca militarii moldoveni să participe la exercițiile militare din Ucraina, pentru că Kievul vrea să lichideze limba română din școlile românești din Bucovina și sudul Bsarabiei.

Și ne mai acuză unii că noi scriem pamflete sau ironizăm! Nu dragilor, nu este deloc așa! Dodon apărătorul limbei române din Ucraina, este un adevăr!

Reclame