Noutăți de la Congresul PAS! PLDM fuzionează cu formațiunea condusă de Maia Sandu!

jrt
Chiar în aceste clipe, se desfășoară lucrările celui de al doilea Congres al Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS). Maia Sandu este singurul candidat pentru funcția de președinte al partidului. Surpriza pentru toți delegații a fost prezența la congres a echipei lui Vlad Filat, în frunte cu Maria Ciobanu și Tudor Deliu. Aceștia au declarat că au fost delegați de Vlad Filat, ca să fuzioneze PLDM cu PAS.

„Doamnă Maia, stimați membri ai congresului,
din păcate, din cauze justiției captive, alături de noi azi nu poate fi și liderul nostru, Vlad Filat. Dar dumnealui, ne-a transmis prin intermediul avocatului că este azi alături de doamna Maia Sandu și de toți dumneavoastră. Nu mai are rost să existe PLDM și PAS, pentru că noi toți facem parte din aceeași echipă. Avem aceleași viziuni și urmărim aceleași scopuri. PLDM a făcut tot ce a putut pentru a scoate țara din captivitate și de a ne apropia de Uniunea Europeană. Doamna Maia Sandu și împreună cu domnul Vlad Filat au adus țării regimul liberalizat de vize. În continuare, doamna Maia Sandu, în calitate de președinte al PAS, fiind în continuare susținută de al nostru Vlad Filat, are misiunea de al scoate pe acesta din închisoare și de a aduce integrarea europeană la noi acasă. Începând din acest moment, PLDM își încheie activitatea ca partid și se unește cu PAS.
Așa să ne ajute Dumnezeu.”, a spus Tudor Deliu la congresul PAS.

Toți membrii PLDM și-au scos fularele de culoare verde de la gât și le-au înlocuit cu cele galbene.

Maia Sandu a declarat că este încrezută că vechea echipă, sub logotip nou de partid, va putea să realizeze obiectivele propuse.

Inițial, planul lui Vlad Filat era ca în 2015 Maia Sandu să preia conducerea PLDM, dar din cauza că partidul era prea mult asociat cu furtul miliardului, corupția și contrabanda cu țigări, s-a hotărât ca Maia Sandu să părăsească rândurile PLDM și să formeze un nou partid, în care să se regăsească restul membrilor PLDM.

Reclame