Schimbare de macaz! DODON: „Sunt de acord să facem UNIREA cu România, dar cu o singură condiție – Capitala să fie la Tiraspol”

fewy.jpg

Ideea unirii Moldovei cu România devine tot mai populară la Chișinău. Dacă până acum cel mai mare promotor al unirii era Băsescu, deja culmea! și Dodon o face pe unionistul. Cum e posibil? Dodon vrea să pună la cale un joc făcut cu Putin – România Mare să devină un stat prorus.

Astfel, Președintele RM i-a spus lui Iohanis ca socialiștii, cel mai mare partid din Parlamentul de la Chisinau, sunt de acord ca Moldova să se unească cu România, dar cu o condiție.

„Capitala Moldovei era Iași, iar în 1859 când Alxandru Ioan Cuza a unit Moldova cu România, capitala s-a mutat la București. Din cauza asta limba moldovenească a fost schimbată în limba română. Eu, Igor Dodon, vreau să repar această greseală istorică. Domnule Iohanis, putem să facem unirea numai dacă capitala Râmâniei Mari va fi la Tiraspol. Adică în Transnistria, iar limba de stat va fi limba moldovenească, așa cum ne-a lăsat-o moștenire Ștefan cel Mare”, a declarat tranșant Dodon.

Totodată, socialistul a criticat dur ideea Maiei Sandu de a vinde Transnistria Rusiei cu 1 miliard de dolari, calificând asta drept trădare de patrie. Cel mai straniu este că, deși Dodon a devenit peste noapte unionist, Maia Sandu a declarat la al doilea congres al formațiunii din 10 septembrie că partidul PAS este împotriva unirii cu România.

Moldova, încotro?

Reclame