Igor Dodon a lăudat-o pe Maia Sandu pentru declarațiile ei antiunioniste: Maia Sandu are dreptate, unirea înseamnă înghițirea de către România a Republicii Moldova!

fewt

Într-o emisiune televizată, președintele Igor Dodon a lăudat-o pe Maia Sandu pentru declarațiile anti-unioniste făcute de aceasta la Congresul PAS. Dodon, care pledează deschis împotriva unirii cu România și pentru limba și istoria moldovenească, a spus că Maia Sandu a reînceput să gândească corect, ca pe timpurile când aceasta îi era asistentă la Ministerul Economiei.

„Bravo Maia Sandu! Nici un fel de unire, nici un fel de România! Chiar dacă mi-a fost contracandidată în alegeri, eu voi recunoaște că ea are dreptate când spune că unirea înseamnă defapt înghițirea Republicii Moldova de către România. Eu în campanie știam că doamna Maia Sandu nu este unionistă. Se prefăcea pentru ca să fie votată. Dacă spunea ea atunci că România vrea să înghită Republica Moldova, cu ce se mai deosebea de Dodon? Dar Maia Sandu este o statalistă convinsă și urăște românii pentru că se cred superiori. Țin minte și acum discuțiile noastre despre identitate de pe timpurile când eu eram ministru al Economiei, iar Maia Sandu îmi era asistentă”, a concins Dodon.

Amintim că la congresul PAS, Maia Sandu a declarat că în 1918 Marea Unire s-a produs forțat. Ca și atunci, în prezent România vrea să înghită Republica Moldova. Traian Băsescu, fostul președinte al României, a declarat că de fapt Maia Sandu este un cal troian al Kremlinului și că moldovenii, mai ales cei unioniști, ar trebui să fie foarte atenți cu ea!

Reclame