Curtea Constituțională a hotărât! Pe 19.11.2017 vom avea două referendumuri. Unul pentru demiterea lui Chirtoacă, altul pentru demiterea lui Dodon!

photo_2017-09-19_11-44-51

Toamna lui 2017 va intra în istorie ca „toamna referendumurilor”. Și asta după ce azi Premierul Pavel Filip a sesizat Curtea Constituțională despre încălcările și abuzurile făcute de președintele țării, Igor Dodon. Judecătorii Înaltei Curți n-au stat mult pe gânduri și au decis ca de ziua lui Mihai Ghimpu, pe data de 19 noiembrie să se desfășoare două referendumuri republicane – unul pentru demiterea lui Dorin Chirtoacă și altul pentru demiterea lui Igor Dodon.

Ca să fie declarate constituționale, la referendumuri trebuie să participe cel puțin 33,69% din electorat. Dorin Chirtoacă se arată convins că referendumul privind demiterea sa nu va trece, deoarece ar avea la activ mai multe realizări importante. De cealaltă parte, Igor Dodon crede că oamenii vor ieși la referendum și vor vota ca președintelui țării să-i fie acordate mai multe împuterniciri, ca el să aibă puterea domnitorilor Moldovei de altă dată.

Oamenii de rând au fost luați prin surprindere cu această decizie, dar spun că vor participa activ la referendum pentru că le plac politica și minciunile.

Curtea Constituțională a mai stabilit că în caz că referendumurile nu vor trece, Igor Dodon va deveni președinte pe viață, iar Dorin Chirtoacă se va însura.

Reclame