Decizie controversată luată de Miropolitul Moldovei: Preoții nu vor mai cununa fetele care nu sunt virgine!

mngv

Astăzi, Mitropolia Bisericii Ortodoxe din Republica Moldova a hotărât ca nici o femeie care nu mai e virgină să nu mai fie cununată de un preot. Decizia controversată a fost luată în unanimitate de voturi, de membrii din Sinodul Directorilor de Eparhii. Odată cu publicarea în Monitorul Oficial, hotărârea intră în vigoare definitiv și irevocabil.

„Din mărturisirile pe care fetele le fac la spovedanie preoților noștri, 85% din cele care au vârsta de până la 20 de ani nu mai sunt virgine. Ele povestesc niște lucruri pe care nu le-am văzut nici în filmele porno. Trebuie să revenim la valorile noastre moldovenești de pe vremea lui Ștefan cel Mare. Domnitorul niciodată nu s-ar fi însurat cu o femeie nevirgină și, să nu uităm, că a avut 5 soții. Dacă și băieții din ziua de azi ar avea minte și nu s-ar însura cu fete păcătoase, am rezolva problema ușor. Dar pentru că băieții sunt proști, am luat decizia de a nu mai cununa fete deflorate!”, a declarat Mitropolitul Vladimir.

Totuși, biserica a lăsat o portiță deschisă fetelor care au păcătuit înainte de cununie și vor să se mărite în fața altarului. Preoții vor da dezlegare la sex cuplurilor de îndrăgostiți, doar că aceștia trebuie să jure că se vor căsători religios și, cel mai important, trebuie să achite o taxă de 3 0000 de lei în contul bisericii. Amin!

Reclame