După ce a redus numărul ministerelor de la 16 la 9, Plahotniuc reduce și numărul deputaților! Află câți deputați vor fi în viitorul Parlament!

photo_2017-09-20_17-17-31

Plahotniuc se ține de reforme. După ce a redus numărul ministerelor de la 16 la doar 9, președintele PDM intenționează să reducă și numărul deputaților din Parlamentul Republicii Moldova. Din 101 deputați, câți sunt la moment, Plahotniuc vrea să reducă până la 51 de deputați. El spune că oricum majoritatea din ei nu fac nimic, doar cheltuie banii statului. Cu banii economisiți, Vlad Plahotniuc va mări salariile profesorilor cu 20%.

Aceasta este o nouă inițiativă folosită de Plahotniuc care practiv va dezarma opoziția. Una din revendicările protestatarilor fiind reducerea numărului de deputați de la 101 la 70.

„101 deputați e mult pentru Republica Moldova. E mult și 70, cum cere opoziția. Eu propun ca în Parlament să fie doar 51 de deputați. Pentru că real, doar 51 și lucrează, restul nu fac nimic, nu-i știe nimeni. Doar cheltuie banii publici. Pentru ce să ținem 50 de leneși în Parlament, când putem mări salariile la profesori cu 20%? În acest an eu am demonstrat că Moldova poate progresa cu 51 de deputați.”, a declarat Plahotniuc în cadrul unui briefing de presă.

Totuși vestea nu i-a bucurat pe Năstase și Maia Sandu. Chiar dacă până la inițiativa lui Plahotniuc cereau ca numărul deputaților să fie micșorat la 70, acuma ei cer ca din contra, numărul deputaților să crească până la 170! Cuplul opoziției și-a motivat propunerea ca fiind o necesitate a luptei contra regimului democratic.

„Știți de ce Plahotniuc vrea 51 de deputați? Ca să-i poată controla mai ușor. Eu, Maia Sandu, propun ca Parlamentul să fie mărit, să avem 170 de deputați. Astfel lui Plahotniuc îi va veni mult mai greu să-i controleze.”, a declarat Maia Sandu.

Până la final, decretul urmează să fie semnat de președintele țării care nu a comentat deocamdată inițiativa liderului PDM.

Reclame

Un gând despre &8222;După ce a redus numărul ministerelor de la 16 la 9, Plahotniuc reduce și numărul deputaților! Află câți deputați vor fi în viitorul Parlament!&8221;

Comentariile nu sunt permise.