Inițiativa PAS: Moldova trebuie să treacă la Monarhie!

Regina Maia Sandu
Regina Moldovei – Maia I

De 26 de ani, Republica Moldova se zbate între est și vest, între stabilitate și dezmăț. Sute de partide politice și zeci de mii de politicieni s-au perindat în această perioadă prin Parlamentul de la Chișinău. Lupte politice interminabile și un miliard furat de Filat. Toate aceste lucruri au determinat Partidul Acțiune și Solidaritate să vină cu o inițiativă care să pună punct haosului politic din țară. Azi Maia Sandu a propus ca Moldova să treacă la Monarhie!

 

„Să facem o analiză simplă. Țările occidentale care o duc bine, sunt țări conduse de un rege sau o regină. Spania, Marea Britanie, Belgia, Monaco, Luxemburg și lista este lungă… sunt țări cu monarhiii constituționale aflate la guvernare. Iar noi ce avem? Oligarhie constituțională? E timpul să punem punct. Eu, Maia Sandu, propun ca să alegem o regină care să guverneze țara. Fără 101 hoți din parlament și fără hoții din guvern. O regină și 3 consilieri sunt suficienți pentru a transforma Moldova într-o oază a stabilității și prosperității. Și aici fac apel la unioniști. Vreți unire? Acceptați-mă ca Regina României Mari. Sunt gata să-mi asum această responsabilitate.”, a declarat azi Maia Sandu la Curtea Constituțională.

Conform inițiativei PAS, regele sau regina trebuie să fie persoane necăsătorite, fără copii și fără prea multe rude, pentru ca să nu aibă pentru cine fura. De obicei politicienii fură pentru a asigura viață bună copiilor, rudelor și așa mai departe. Mai mult, PAS accentuiază că o regină ar fi mai indicată decât un rege, deoarece bărbații au condus până acum țara și au demonstrat că nu fac treabă. Mai mult ca atât, viitoarea regină va fi invitată zilnic câte 3 ore să vorbească la Moldova1.

Coincidență sau nu, dar Maia Sandu corespunde cel mai bine proiectului prezentat chiar de ea. În 10 zile Curtea Constituțională va veni cu un răspuns – devine sau nu Moldova o Monarhie?!

Reclame