Scrisoare Maiei Sandu: Am fost flatați să vedem că sunteți fanul nostru #1! Nu vă vom dezamăgi!

hgreu.png

Bunul simţ care dansează – scriitorul Clive James definea astfel, cu ani în urmă, simţul umorului. Și de când am aflat că lucrurile stau așa, dansăm practic și în somn. Doar că, nu tuturor le plac dansurile!

Trebuie să recunoaștem că redacția MoldovanDREAM a fost flatată să afle că lidera opoziției antioligarhice, pro-europene care nu a fost membră PLDM și trăiește ca și noi, din economii, doamna lideră de fier, cei drept vechi, Maia Sandu, ne citește zilnic. Mai mult, ne și face reclamă, gratis! Că noi nu avem bani pentru publicitate și alte prostii de genul. Și chiar dacă noi nu avem și nu mizăm pe un public țintă, ne bucurăm că politicienii de rang înalt devin publicul nostru.

Stimată doamnă politician, în primul rând trebuie să vă spunem că sunteți o fățarnică. Râdeți sub mustăți (apropo un sfat, sunt multe chestii pentru femei care le ajută să scape de mustață) atunci când scriem pamflete și ironizăm pe seama lui Igor Dodon, pe seama lui Plahotniuc, Țuțu, Filat și chiar Andrei Năstase. Și vă deranjează când ironizăm pe seama dumneavoastră. Acceptați ca publicații serioase de știri precum Ziarul de Gardă sau Ziarul Timpul să aibă pe site-urile lor categoria pamflete, dar nu acceptați ca un site care din start a spus că nu face știri, dar face pamflete, să existe în acest spațiu mioritic. Nu vă deranjează nici așa-numiții colegi de la moldovesti.info, care doar umor nu au și nici de satiră politică de calitate nu au auzit. În fine, MoldovanDREAM deranjează PAS-ul!

Aducem la cunoștința domniei voastre că noi doar vrem să ne distrăm, să ne simțim bine. Iar dacă și alții se distrează, dacă cel puțin un singur om se distrează împreună cu noi, considerăm că ne-am făcut treaba bine.

Nu politicienii sunt ținta ironiilor și parodiilor MoldovanDREAM, pentru că ne citiți ați văzut că ironizăm și pe seama altor personaje din viața publică a acestei bucăți de țară, precum celebrul Johy Davis, Toly Druga, Andrian Ursu, Igor Cuciuc și mulți alții. Și da, considerăm că acest lucru este OK și necesar să existe.

Doamnă Maia Sandu, noi vrem să credem că atunci când declarați că sunteți pro-europeană și pledați pentru libertatea exprimării, nu o spuneți ironic, iar fițuica ceea cu textul pregătit de consilierii dumneavoastră, nu este un pamflet.

Sau dacă nu este așa, cum se face că v-ați exprimat solidaritatea cu o echipă de satiră și ironie, care la fel pamflete face – Charlie Hebdo?

Noi vom continua să facem pamflete, să ironizăm, să luăm peste picior politicienii și alte personaje din Republica Moldova. Pentru că asta fac și colegii noștri din România de la Times New Roman, ca de exemplu. Și ei au avut probleme, ba un oarecare Trăistariu i-a dat în judecată pentru că au ironizat pe seama podoapei sale capilare, ba alde Dragnea sau Băsescu, ca și dumneavoastră, i-au catalogat drept „fake news”, dar ei au continuat să se distreze. Așa vom face și noi.

Nu suntem fake news și nici site de știri, fie ele și false. Și chiar dacă unii nu-și dau seama de acest lucru, dumneavoastră, cu studii tocmai la Harvard, ar trebui să puteți să faceți diferența.

Știri false, dragă doamnă, o să găsiți pe toate site-urile de știri, ale tuturor politicienilor, inclusiv pe site-urile care vă ridică în slăvi. Numai nu la noi. Pentru că noi nu facem știri, noi facem senzații!

Vă mulțumim că sunteți alături de noi și promovați MoldovanDREAM – singurul site de satiră politică de calitate!

Reclame