Președintele Igor Dodon a felicitat profesorii cu ocazia zilei lor profesionale. Mai puțin profesorii de Limba Română și Istoria Românilor!

Igor-Dodon

Astăzi este marcată Ziua Internațională a Profesorului. Cu această ocazie, președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a oferit distincții de stat la 16 profesori. Iar în mesajul de pe facebook, a felicitat toate cadrele didactice, cu excepția profesorilor de Limba Română și Istoria Românilor.

Președintele a spus că nu-i poate felicita pe cei care promovează lichidarea statalității Republicii Moldova, promovând unirea cu România.

Iar copiilor săi, care învață la liceul român „Prometeu”, le-a interzis să le dea flori profesorilor care îi învață la aceleași obiecte. Dodon a mers mai departe de asta și nu și-a felicitat nici propria mamă, care la fel predă Limba Română.

„Cu prilejul Zilei profesionale a lucrătorilor din învățămînt adresez pedagogilor calde felicitări împreună cu întreaga admirație și considerație pentru responsabila misiune ce Vă revine de a modela oameni, caractere și destine.Anume dvs. faceți un lucru enorm, poate chiar cel mai important – educați noua generație. Dar eu nu pot felicita pe cei care strică noua generație și îi zombează cu România și Unirea. Profesorii de Limba Română și cei care predau Istoria Românilor sunt în practică dușmani ai statalității Republicii Moldova.”, se spune în felicitarea președintelui Igor Dodon.

Dodon a dat asigurări cu după alegerile parlamentare din 2018, la care speră să acumuleze majoritatea de voturi și să formeze singur guvernul, va modifica Codul Educațional, iar în școlile din țară se va preda Limba Moldovenească și Istoria Moldovei.

Reclame