Incredibil! Igor Dodon a cerut azil politic în România!

tye56u

Incredibil, dar adevărat! După ce Curtea Constituțională l-a suspendat din funcție pe Igor Dodon, după cum a transmis și TV8, Procurorul General a cerut Parlamentului să-l lipsească de imunitate. Aflând vestea, pentru a nu fi tras la răspundere penală, Dodon a cerut azi politic în România.

Procurorul General îl învinuiește pe Dodon de nerespectarea Constituției. Mai exact, Dodon ar fi încălcat articolul 13 din Constituția Republicii Moldova, ceea ce se pedepsește cu 5 ani de închisoare.

După cum informează purtătorul de cuvânt a lui Dodon, acesta a cerut azil politic în țara vecină deoarece acolo sunt circa 7 milioane de moldoveni, care cu siguranță îl vor primi pe Dodon ca pe un președinte al lor.

„Președintele Dodon a promis că va fi președintele tuturor moldovenilor. În perioada mandatului său a acordat cetățenia moldovenească multor sute de mii de moldoveni din dreapta Prutului. Acum a ajuns timpul ca ei să-l ajute pe președintele Dodon. Nu fuge nicăieri, va fi în continuare printre moldoveni și va lupta pentru interesele lor. Deja am primit răspuns pozitiv de la Primarul Sucevei care este gata să-i ofere cazare lui Igor Dodon în fosta cetate de scaun a lui Ștefan Cel Mare”, a declarat purtătorul de cuvânt.

Dodon nu este primul politician pro-rus care cere azil politic în una din țările UE. Anterior, pro-rușii Grigore Petrenco și Ana Ursachi au fugit în Germania alături de frații Țopa.

Reclame