Igor Dodon a găsit soluția pentru problema lingvistică! În Constituție se va introduce limba română, iar în paranteze limba moldovenească!

dodon igor

După ce și-au rezolvat toate probleme de ordin economic, social și teritorial în acești 26 ani de independență, moldovenii sunt mai hotărâți ca niciodată să pună punct și problemei lingvistice. Dar ca de obicei, sunt cel puțin două tabere, una susține introducerea în Constituție a sintgmei limba română, iar alții susțin în continuare că limba trebuie să se numească moldovenească. Soluția de compromis vine de la Dodon!

„Eu ca președinte, propun să punem punct problemei. În Constituția Moldovenească vom introduce limba moldovenească, iar în paranteze vom scrie limba română. În Constituția Românească, limba va fi română iar în paranteze limba moldovenească. Am vorbit și cu fratele meu, Klaus Iohannis. El este deacord. Socialiștii mei din parlament vor vota pentru această modificare. Românii la București la fel vor vota. Așa este corect, așa credea și Ștefan cel Mare.”, a punctat Președintele Dodon.

Părerile sunt împărțite și în Parlamentul de la Chișinău. Președintele Parlamentului, Andrian Candu, precum și Premierul Pavel Filip, s-au pronunțat pentru limba română. Comuniștii și socialiștii, vor să fie păstrată limba moldovenească.

Joi vor fi dezbateri pe acest subiect propus de Președintele Igor Dodon.

Până atunci să facem un sondaj, ce limbă credeți voi că vorbim în Republica Moldova și cum ar trebui aceasta să se numească?

Noi suntem de părerea că dacă țara noastră se numește Republica Moldova, limba la rândul ei trebuie să se numească – limba republicii!

Reclame