Mister dezlegat! Mitropolia Moldovei construiește în spatele Catedralei un… CREMATORIU!

dfewty.jpg

De peste o săptămână moldovenii au o nouă bătaie de cap. Nu-și pot da seama ce constuiește Mitropolia Moldovei în locul butșilor din lemn din spatele Catedralei. Unii zic că acolo va fi casa lui Vladâca, alții spun că se deschide un Mercedes Centru, iar adevărul este cu totul și cu totul altul!

Sinodul Bisericesc a decis ca în spatele Catedralei să fie deschis un Crematoriu. Adică un loc special amenajat unde să fie arse cadavrele.

„Nu ne mai încap morții în cimitire. Și așa avem cele mai mari cimitire din Europa. Dar nu-i normal, în loc să ne construim pe acele terenuri vile, noi îngropăm cadrave. Pe când mai logic este să le ardem! Astfel, după ce le vom face rugăciunea cuvenită în Catedrală, morții vor merge direct la Crematoriu. Și le vom da rudelor borcane cu simbolurile Mitropoliei Moldovei în care va fi cenușa răposaților. Economisim astfel mult spațiu, iar rudele vor avea șansa să aibă aproape ultimele rămășițe ale celor decedați.”, ne-a declarat secretarul Mitropoliei.

Amintim că Moldova a fost nevoită să cumpere de la Ucraina 11 ha de pământ pentru a extinde cimitirul Doina din capitală. Anterior, Maia Sandu propunea ca alternativă de economisire a spațiului în cimitire, îngroparea moților în poziție verticală, adică în picioare, nu orizontală cum se practică în prezent.

Totuși ideea unui Crematoriu este mai bună. Mai ales că va fi încălzită astfel practic pe gratis clădirea Catedralei.

Reclame