Mitropolitul Vladimir propune reforma în ortodoxie: Din 2018 în bisericile din Moldova se vor putea face plăți cu cardul bancar!

frewy.jpg

Relația creștinului cu biserica a devenit tot mai problematică în țara noastră. Pe fundalul progresului tehnologic, șeful bisericilor din Republica Moldova vine cu o reformă care va revoluționa creștinismul. Viața enoriașilor nu va mai fi la fel! Reforma ortodoxiei se va baza pe 3 piloni:

  1. La fiecare biserică, unde duminica la slujbă participă mai mult de 100 de oameni, se va deschide câte un schimb valutar. Dat fiind că mulți moldoveni au valută straină în portofel, dar lumânările se vând în lei, este imperativ de creat condiții ca enoriașul să aibă posibilitatea de a schimba banii pe loc.
  2. Slujbele de la Catedrala Miropolitană vor fi transmite live pe privesc.eu. Logica este simplă ca bună ziua, Cuvântul Domnului trebuie să ajungă peste tot. Iar dacă oamenii sunt internet, atunci Cuvântul Domnul trebuie transmis online.
  3. Plățile religioase vor putea fi efectuate cu cardul bancar. Tot mai mulți pensionari primesc banii pe card, de aceea preoții trebuie să le ofere posibilitatea bătrânilor să-și achite taxa pentru înmormântare cu cardul.

Mitropolitul Vladimir explică: „Este un mit că apariția cardurilor bancare ar fi legată cu Antihristul, fiind doar o simplă coincidență că CARD se citește înapoi DRAC”.

Reclame