Pavel Turcu, către Curtea Constituțională: Propun lichidarea funcției de Președinte în Republica Moldova!

f3rt.jpg

Curtea Constituțională (CC) a RM are o nouă bătaie de cap! Judecătorii Înaltei Curți au primit azi o sesizare incredibilă, de la celebrul interpret moldovean Pavel Turcu. El a cerut CC o reformă instituțională radicală și fără precedent pe plan european!

„Trebuie să modificăm urgent Constituția Republicii Moldova și să lichidăm funcția de Președinte al statului. Asta este unica soluție reală să scăpăm de Igor Dodon definitiv”, a declarat Pavel Turcu pentru Pro TV Chișinău.

Pavel motivează propunerea sa în felul următor: „Uitați-vă care este cea mai bogată țară din Europa? Este Germania, noi toți știm asta. Dar cine conduce Germania, prim-ministru! Deci cea mai puternică țara din UE se dezvoltă economic foarte bine fără președinte. Și în Moldova trebuie să fie tot așa!”

Igor Dodon nu a fost de găsit pentru a comenta situația creată, de aceea l-am sunat pe Vladimir Putin. Din păcate prezidentul rus nu a dorit să discute cu noi deoarece nu știe  limba română.

Dacă Curtea Constituțională va lua o decizie pozitivă, atunci Republica Moldova va fi condusă în viitor de Pavel Filip, iar Igor Dodon va fi demis.

Reclame