BREAKING NEWS: Trump amenință că va distruge statul Kiribati dacă aceștia nu vor renunța la lansarea bumerangurilor

Trump vs Kiribati

SUA a reacționat dur la lansarea nesancționată a celor 4 bumeranguri de către forțele armate ale statului Kiribati. Incidentul a avut loc la data de 12 noiembrie curent.

„Suntem pregătiți să distrugem Kiribati, oriunde aceasta nu s-ar afla acest Kiribati că prima data aud de el.” a declarat liderul de la Casa Albă într-un briefing de presă. Acesta a adăugat că dacă Kiribati nu va opri programul de lansare a bumerangurilor, acesta va fi ștearsă de pe fața pământului.

Debumeranghizarea va fi din acest moment principalul vector al politicii externe al SUA în Oceania, a menționat președintele american. „Dacă vom fi nevoiți să ne apărăm sau să ne apărăm aliații sau chiar dacă nu avem nici un aliat în zonă, noi nu avem de ales! Trebuie să distrugem complet statul Kiribati” amenință Trump într-o postare pe Twitter după ce numărul de caractere a fost mărit de administrația rețele de socializare. „Mereu am urât bumerangurile, acestea mă iritau de când eram mic” a conchis Trump.

Totodată, Kiribati a reacționat foarte calm la aceste amenințări. Argumentând că Trump de când a devenit președinte tot amenință Coreea de Nord și nici nu s-a atins de aceasta. Președintele statului Kiribati, Taneti Mamau a spus că nu se teme de aceste amenințări „Eu și poporul pe care îl conduc, nu ne temem de amenințări, strămoșii noștri timp de sute de ani lansau bumeranguri, nu avem de gând să renunțăm la tradiții.”

Amintim că acest conflict a apărut în urma inactivității fără precedent a statului Kiribati, dar și în urma cercetării unui atlas geografic de către președintele american care a aflat că mai există un stat cu care încă nu se află în stare de conflict.

Reclame