Bloggerul Eugen Luchianiuc își face de cap în Estonia! A fost condamnat pentru trafic de bloguri!

10325247_10152216210438547_7587541805574098190_n

Reprezentantul diasporei moldovenești în fost republică soră sovietică, Luchianiuc aka Patriarhul, a fost condamnat definitiv de o instanță superioară estoniană, după ce a fost prins în flagrant delict făcând trafic pe blog!

Pentru necunoscători, Luchianiuc este un controversat blogger care a luat de la fostul Prim-ministru Filat un iPad, de la Plaha un apartament și de la Shor o mașină. A refuzat să facă voluntariat pentru Maia Sandu și a recunoscut că Năstase s-a bășit cu stropi, pe când toată lumea zicea că s-a pișat. După mai multe articole anti Țuțu și anti Machedon, a fost nevoit să fugă în Estonia, primind azil politic.

Recent, o grupă operativă de hackeri estonieni, l-au depistat pe Luchianiuc făcând trafic pe blog din articolele despre Alina Zotea, fapt pentru care a și fost condamnat la muncă în folosul comunității estoniene. Și asta pentru că Alina Zotea este deputat și are imunitate la articolele bloggerului.

Luchianiuc a fost obligat să facă live-uri și să facă propagandă pro-estoniană pe facebook timp de jumătate de an. De asemenea, bloggerul are interdicție de a părăsi Uniunea Europeană.

Este primul caz de acest gen din Republica Moldova.

Reclame