Exclusiv! Plahotniuc a zburat de urgență la Berlin. A fost solicitarea personală a Angelei Merkel!

Vlad Plahotniuc, Avionul lui Plahotniuc, Angela Merkel, PDM, coordonatorul aliantei
Președintele PDM, Vlad Plahotniuc, a zburat noaptea trecută de urgență la Berlin. Conform purtătorului de cuvânt al PDM, Vitalie Gamurari, solicitarea a venit personal de la cancelarul Germaniei, Angela Merkel. Și asta după ce în Germania a izbucnic o criză politică majoră și nu există formată o majoritate parlamentară care să voteze un guvern.

Angela Merkel a cerut ajutorul lui Plahotniuc, după experiența similară din Moldova. Merkel s-a arătat surprinsă că Plahotniuc a reușit să evite alegerile anticipate în iarna anului 2015 și să formeze de unul singur o majoritate parlamentară care a pus punct crizei politice.

„Negocierile privind formarea unui guvern federal sub conducerea mea, s-au prăbușit. Germania a fost aruncată într-o criză profundă. Sunt posibile alegeri anticipate, care ar slăbi Germania și întreaga Uniune Europeană. Domnul Plahotniuc a demonstrat imposibilul și a reușit formarea unei majorități parlamentare pro-europene la Chișinău. Cred că este capabil să formeze o majoritate parlamentară și în țara mea natală.”, a declarat Angela Merkel.

Conform surselor de la Berlin, Plahotniuc îi va forma în maximum o săptămână o majoritate comodă Angelei Merkel. În schimb, Plahotniuc a cerut Germaniei ca să accepte Republica Moldova în Uniunea Europeană în 2020, iar până atunci Germania să asigure evacuarea armatei ruse din Transnistria. Merkel a acceptat condițiile lui Plahotniuc.

Serviciul de presă al PDM a declarat că Vlad Plahotniuc va reveni peste o săptămână de la Berlin.

Reclame