Maia Sandu propune organizarea unui nou referendum: Sa schimbăm Crăciunul pe de 7 ianuarie, pe 25 decembrie în Republica Moldova

te4u.png

După ce referendumul local din 19 noiembrie, de demitere a Primarului de Chișinău Dorin Chirtoacă a eșuat, lidera PAS propune un nou referendum național pe 19 decembrie! De data asta Maia Sandu vine cu un proiect la nivel național.

„Partidul Acțiune și Solidaritate (PAS) vine cu propunerea ca în Republica Moldova să fie schimbată data Crăciunului. Ajunge cât am sărbătorit Nașterea Domnului pe 7 ianuarie odată cu rușii, e timpul să sărbătorim Crăciunul pe 25 decembrie odată cu românii”, a declarat ferm Maia Sandu.

PAS propune în acest sens un organziarea unui referendum republican pe data de 19 noiembrie 2017. Creștinii moldoveni vor trebui să voteze dacă sunt de acord să fie schimbat Cărciunul pe stil nou sau sunt împotrivă?

„Mai întâi facem integrarea europeană religioasă, apoi pe cea politică”, a mai punctat Maia Sandu!

Dacă referendumul PAS va trece cu succes, atunci Biserica Moldovei va ieși din componența Patriarhiei Moscovei și va aderea la Patriarhia României de la 1 ianuarie 2018.  Referendumul va costa 35 milioane de lei, dar Maia Sandu spune ca se merită de cheltuit acești bani, chiar și mai mulți, când vine vorba de interesele țării. Iar schimbarea percepțiilor religioase învechite este interesul național numărul 1!

Reclame