În Moldova vine Prim-ministrul italian și 12 deputați de la Roma, care vor să copie proiectul sistemului mixt, pentru a fi implimentat în Italia

grey.jpg

Pentru ca politicienilor italieni tare le-a plăcut proiectul de lege privind sistemul electoral mixt din Republica Moldova, ei au decis să nu mai facă altul – îl vor copia pe al nostru!

Prim-ministrul de la Roma, Paolo Gentiloni, a stabilit deja o întrevedevere cu Prim-ministrul de la Chișinău. Pavel Filip nu a avut nimic împotrivă ca italienii să ne copie noul sistem electoral din Moldova: „De ce să fim împotrivă? Europenii ne ajută pe noi, de aceea trebuie să-i ajutăm și noi cu ce putem”, a declarat Filip la Summitul Parteneriatului Estic, care a avut loc recent la Bruxelles.

În schimb, Maia Sandu a spus că vrea să fie instalate camere de supraveghere în Parlamentul de la Chișinău, și ea este categoric împotrivă ca delegația italiană să copie proiectul de lege: „Să-l studieze, să-l învețe pe de rost, iar apoi să scrie ceea ce țin minte. Categoric sunt împotriva copiatului”, a declarat fosta ministră a Educației.

Delegația de la Roma va ajunge la Chișinău vineri, pe 1 decembrie, iar sîmbătă au programată o vizită de lucru la Cricova.

Reclame