Silvia Radu a semnat un acord cu omologul său din New York. Chișinăul se înfrățește cu faimosul oraș american!

Chisinau, Silvia Radu, Primar interimar, Primar general, Primar suspendat, Chisinau, Primaria Chisinau
Primarul interimar general al Chișinăului, Silvia Radu, a semnat un Acord cu omologul său din metropola americană New York. Cei doi edili au decis să înfrățească orașele pe care le conduc! Astfel, începând cu data de 1 decembrie 2017, Chișinăul devinde înfrățit cu New York-ul!

„Sunt bucuros să semnez acest Acord dintre Chișinău și New York. Voi îl aveți pe Ștefan cel Mare, noi avem Statuia Libertății. Poporul american și cel moldovenesc au demonstrat pe parcursul istoriei că pot colabora pentru binele omenirii și pot promova pacea în lume. New York și Chișinău, două inimi gemene.”, se menționează în mesajul primarului Bill de Blasio.

La rândul său, Silvia Radu a declarat că va depune tot efortul pentru a moderniza Chișinăul. Iar primul lucru ce va demonstra că orașul Chișinău este unul modern, este construcția unui metrou. În acest sens, Silvia Radu a cerut de la Bill de Blasio o echipă de profesioniști în domeniu care să înceapă la Chișinău studiile de fezabilitate privind construcția metroului.

Dorin Chirtoacă, primarul suspendat al Chișinăului, a declarat că Chișinăul are un asemenea Acord cu Colonița, și nu se poate înfrăți și cu New York-ul.

Reclame