Dupa moartea lui Mihai, Ion Iliescu a fost declarat rege

Ion Iliescu rege

După moartea Majestății Sale, Mihai I, casa regală a început să se confrunte cu o problemă enormă. Pe cine să pună în locul răpostatului drept rege? Principele Radu nu prea pricepe în chestii administrative, și din acest motiv a fost nevoie de un personaj odios care-ar putea reinstaura monarhia în România.

Dintre toți politicienii în viață, cea mai mare experiență o are fostul președinte al României, Ion Iliescu. Se spune că acesta a participat la inaugurarea lui Carol I de Hohenzolern și a avut un aport semnificativ la Unirea Principatelor de către Alexandru Ioan Cuza în 1859.

Cel mai longeviv politician român a acceptat imediat oferta. „Am de gând să mai trăiesc vreo 20 de ani minim. Nu ar fi o problemă dacă aș mai conduce România încă vreo două decenii că timp de 100 de ani nu am avut mari probleme în această sarcină” a spus Ion Iliescu măsurându-și coroana.

Procedura de încoronare a fost stabilită pentru data 14 decembrie, imediat după sărbătorirea praznicului de 9 zile de la moartea lui Mihai I.

Reclame