În Australia – au fost legalizate căsătoriile dintre oameni și animale

australii, casatorii oameni si animale

Australia a devenit a 26-a țară din lume unde oamenii au dreptul la căsătorie cu animalele de companie.  Parlamentul lor a decis joi, 7 decembrie 2017, prin vot aproape unanim, să legalizeze căsătoriile persoanelor cu animalele. 

Deputații din Camera inferioară a Parlamentului de la Canberra și apărătorii drepturilor omului prezenți în galeria pentru public au aplaudat minute de-a rândul, în picioare, victoria răsunătoare a promotorilor egalității conjugale, care face din Australia a 26-a țară unde oamenii au dreptul la căsătorie indiferent de orientarea lor sexuală.

Legea ar urma să intre în vigoare la sfârșitul săptămânii, după ce va primi acordul reginei Elisabeta a II-a, șeful de stat oficial al Australiei, și alte formalități, iar primele perechi de oameni și animale s-ar putea căsători la începutul anului 2018.

Dezbaterile dinaintea votului de joi au intrat în atenția publicului internațional și datorită unei scene mai puțin obișnuite, în care un legislator și-a cerut câinele său în căsătorie de la tribuna parlamentului.

Australia este a doua țară care legalizează acest gen căsătorii săptămâna aceasta, după Austria. Acolo decizia a aparținut Curții Constituționale, într-o premieră procedurală europeană.

Reclame