Sturza a semnat! Moldova donează României cele 6 MIG-uri din dotarea Armatei Naționale! Iată ce primim în schimb!

MIG 29, Eugen Sturza, Ministrul Apararii, MIG-uri moldovenesti, Aripile Moldovei, F 35 pentru Romania, avioane la mana a doua pentru Romania, NATO, MIG 21 Romania, F16 in Romania
Noul ministru al Apărării, Eugen Sturza, a semnat astăzi un acord cu omologul său de peste Prut, în care se spune că Republica Moldova donează României cele 6 MIG-uri militare din dotarea Armatei Naționale! În schimb, Sturza a cerut ca România să patruleze și spațiul aerian al țării noastre, iar piloții moldoveni ai avioanelor de vânătoare, vor activa în Armata României!

Armata Națională are în dotare 6 avioane MIG-29. În timp ce România are în dotare avioane MIG-21, deci mai vechi. Dar România vrea să-și refacă flota aviatică și a cumpărat din Portugalia 48 de avioane F-35. Dar, un ajutor neașteptat a venit din partea Republicii Moldova. Noul ministru al Apărării a decis că România merită să primească în dar cele 6 MIG-uri moldovenești.

Avioanele moldovenești sunt perfect funcționale, doar că nu zboară pentru că nu avem sațiu suficient, iar ele sunt super-sonice, adică mai rapide decât viteza sunetului. În doar 30 de secunde ele ies din spațiul aerian al țării.

România va crea Escadrila moldovenească numărul 1, alcătuită din aceste 6 MIG-uri moldovenești, plus încă 4 avioane americane F-35. Acestea vor avea grijă să patruleze teritoriul Moldovei istorice.

Piloții avioanelor de vânătoare moldovenești au fost foarte bucuroși să afle această veste. MIG-urile își vor lua zborul de la Mărculești spre București în dimineața zilei de mâine.

Reclame