Încă un mister dezlegat. Află de ce moldovenii aruncă gunoiul oriunde numai nu la urnă

Gunoi

Ideea că moldovenii ar fi un popor de nesimțiți și needucați se pare că este una total greșită. Un studiu efectuat de Academia de Științe a arătat că moldovenii care aruncă gunoiul pe trotuar, prin parcuri sau oriunde altundeva decât în urnă nu o fac din cauza că nu le pasă de nimic și sunt needucați, ci pentru ca serviciile de salubrizare să vadă gunoiul și să nu mai fie nevoiți să-l caute prin urne.

Moldovenii explică că gurile la urne sunt cam înguste și e cam greu pentru angajații de la salubrizare să scoată gunoiul din ele. „Mai bine le iau de jos, că e vizibil și accesibil”, spune un tânăr chișinăuian aruncând sticla de cola alături de urnă. „Plus de asta, e foarte greu să nimerești coșul de fiecare dată, nu toți ne-am născut cu asemenea talente. Nu mai zic că uneori coșu-i deja plin, iar următorul e la cel puțin câțiva metri distanță, și nu ne permitem să pierdem timpul”, adaugă acesta.

Ca urmare, autoritățile au decis să renunțe la coșurile de gunoi, și să le deseneze pe trotuar. „Ne-am folosit de ocazie ca să scăpăm de coșuri, că arată al dracului de urâte. Din păcate, moldovenii nu sunt în stare să nimerească nici măcar coșul de gunoi desenat pe trotuar”, spune un reprezentant al Primăriei Municipiului Chișinău.

Reclame