Moldovenii sunt cei mai bogați: au 2 Crăciunuri, 2 Revelioane, 2 limbi, 2 Mitropolii, 2 identități, 2 state și… 2 fețe!

moldovenii, cel mai bogat popor, chsinau

Toți zic că Germania e cea mai bogata țara din Europa. Greșit! Ce au nemții? Au câteva milioane de BMW-uri și Mercedes-uri, dar astea toate sunt materie. Fierul ruginește, în schimb adevarata bogăție a unui popor sunt tradițiile, valorile și obiceiurile neamului. Cu ele ne mândrim, nu?!

În acest context, moldovenii sunt cel mai bogat popor. Noi avem 2 Crăciunuri, 2 Revelioane, 2 limbi, 2 Mitropolii, 2 identități/pașapoarte și chiar 2 state, dacă ne uităm peste Nistru. Mai este vreo țară din lume așa de bogată ca noi? Desigur că nu.

Mai mult, moldovenii au și două fețe! Ca de exemplu, Jurnal TV se declară o televiziune pro-europeană dar îl promovează pe pro-rusul Renato Usatîi. Sau Igor Dodon care se declară pro-rus, dar deputații socialiști au cetățenie română, sau chiar cetățenii de rând care strigă jos corupția, dar când încalcă legea și sunt prinși încearcă să ofere mită judecătorilor. Cam ăștia suntem noi, un popor dublicitar.

Problema e că nu vrem să recunoaștem cine suntem cu adevărat. Ne place să ne amăgim pe noi înșine, să arătăm cu degetul la alții fără a privi în propria ogradă.

Reclame