Mitropolitul Vladimir: în 2018 vom cumpăra 10 icoane făcătoare de minuni din Rusia și le vom instala în 10 biserici din Moldova!

mitropolitul vladimir, moldova rusia, biserica

Biserica moldovenească se pregătește de un amplu program de reforme structurale, susține șeful Mitropoliei de la Chișinău, Înaltpreasfițitul Vladimir. Astfel, în acest an, în țara noastră ar urma să ajungă zece icoane făcătoare de minuni cu suportul financiar al partenerilor externi, 50% grant și 50% credit.

„Vom alage câte un sat din 10 raioane ale țării și în fiecare biserică vom aduce câte o icoană făcătoare de minuni de la Moscova. Oamenii sunt săraci la noi, și trebuie să-i ajutăm cu ce putem. Așa că am găsit o soluție – cei care au probleme vor putea merge liber la icoana din satul lor și să ceară îndeplinirea unei minuni prin rugăciune”, a declarat Mitropolitul Vladimir pentru Realitatea.md.

Cele 10 icoane au peste 150 de ani vechime și au făcut în total mai mult de 2300 de minuni până în prezent. Investiția se merită dat fiind că obiectele de cult sunt într-o stare destul de bună! Costul proiectului se va ridica la 75 000 de euro, bani care vor fi donați de Igor Dodon cu sprijinul lui Vladimir Putin și a Gazprom.

Reclame