Dat fiind că benzina se scumpește, un moldovean s-a apucat să facă o mașină care merge cu aer!

masina moldova, masina benzina

Agenţia Naţională pentru Reglementare în Energetică a anunţat azi preţul plafon pentru următoarele două săptămâni. Astfel, pentru benzină auto Premium-95 s-a stabilit prețul de 18 lei și 47 de bani, cu 25 de bani mai mult decât cel stabilit anterior, iar pentru motorină 16 lei și 51 de bani, cu 19 bani mai mult decât prețul vechi.

Un moldovean expert în mașini s-a săturat să cheltuie bani pe combustibil, așa că a decis să inventeze un motor care merge cu oxigen, adică cu aer. S-a chinuit 3 ani și ciuvaku a reușit!

„Vedeam în fiecare lună că benzina se scumpește, și mașina mea neagră consuma an de an tot mai mulți bani. Dacă sincer într-o zi mă zaibisem de băgat bani în bac! Așa că mi-a venit ideea să fac un motor care merge cu aer, am muncit foarte mult, am făcut 10 motoare și nici unu nu mergea, iar când l-am făcut ultimul a mers”, declară satisfăcut Gheorghe Toma, expert în motoare.

Motorul cu aer nu e la fel de puternic ca motorul cu benzină, dar totuși are 110 cai putere și ridică o viteză de până la 75 km/oră.

În poza de mai sus este mașina minune care merge numai cu aer. În aceste momente Gheorghe se simte cel mai fericit moldovean. Dacă aveți mai multe întrebări la el sunați: 060549875.

 

Reclame