(video) Cinci submarine din România au fost surprinse trecând Prutul pe la Vama Albița!

submarin

Frații în veci vor fi frați! Guvernul României a oferit 5 submarine Ministerului Apărării a Republicii Moldova pentru a crește nivelul de securitate a țărișoarei noastre, mai ales că rușii își măresc forțele în Transnistria.

După Eugen Sturza: „3 submarine le vom pune să patruleze rîul Nistru în lung și în lat! Transnistrenii și-au cam luat nasul la purtare, cam des fac exerciții militare și ne cam temem de posibilă invazie din partea lor. Submarinele sunt dotate cu cele mai performante utilaje care comunică în oficiul ministrului cele mai noi date despre ceea ce se întâmplă pe Nistru.” Așa că, datorită donației românilor vom putea dormi mai liniștiți, mai ales când mai e și Sturza la oficiu.

Al patrulea submarin va fi plasat în portul Giurgiulești:” Fenomenul contrabandei subacvatice și a pirateriei este tot mai des văzută. Mai multe corăbii care duc alcool în Turcia ajung să fie victime a piraților. Submarinul o să facă mult mai sigură traversarea portului Giurgiulești” a spus un reprezentant al Serviciului Vamal.

Despre al cincilea submarin se zice că va putea fi observat pe rîul Bâc, care a devenit navigabil la comanda fostului primar Serafim Urecheanu.

Reclame