Socialiștii propun introducerea patronimicului în buletine! Maia Sandu ripostează: Trebuie de introdus mamonimicul

igor dodon si maia sandu, maia sandu pentru mamonimic, maia sandu patronimic

Partidul Socialiștilor de neam rus fiind, a propus ca să fie și în Moldova ca în URSS introdus în buletinul de identitate patronimicul, adică numele tatălui. Igor Nicolaevici și Vasile Ivanovici îs de părerea că patronimicul le-ar da un statut mai important, că ar fi mult mai respectați dacă ar fi numiți așa.

Cunoscuta feministă și luptătoare pentru drepturile femeilor, Maia Sandu a zis că trebuie să nu existe discriminare între femei și bărbați, copii trebuie să aleagă ce să includă în buletin, numele mamei sau a tatălui. „Dacă un copil își iubește mai mult tata decât mama, de ce să poarte el patronimic? Evident că e mai indicat să folosească un mamonimic. ” a spus Maia Sandu.

„Nici un fel de mamonimic, femeia trebuie să facă curat în casă, să calce hainele și să facă mâncare, nu are ea treabă cu datele din buletin, bărbații sunt în capul familiei de când lumea.” a conchis un anume Ivanovici, cunoscut activist socialist.

Ca mediator a fost chemat Patriarhul Vladimir care a spus că nu îl interesează procedura asta pentru că buletinul nu se face la biserică și el nu are nici un venit din asta.

Reclame