Ucraina și Georgia preiau proiectul lui Plahotniuc de a renunța la serviciu militar obligatoriu: „E timpul să avem armate profesioniste, după model american”

Ucraina și Georgia preiau proiectul lui Plahtoniuc de a renunța la serviciu militar obligatoriu:

Președintele Partidului Democrat a anunțat că Republica Moldova urmează să renunțe la serviciul militar obligatoriu și să își formeze o armată din profesioniști, angajați prin contract. Ideea lui Plahotniuc le-a părut atractivă și președintelui ucrainean Petro Poroșenko, dar și prim-ministrului georgian Giorgi Kvirikashvili.

Astfel, cele două țări din spațiul ex-URSS vor implementa reforma militară în parlalel cu noi.

armata moldovei, serviciu militar obligatoriu, pdm guvernul filip, eugen sturza

„Am decis să luăm exemplu de la moldoveni și vom implementa un plan de acțiuni pentru eliminarea serviciului militar obligatoriu și transformarea armatei noastre în una profesionistă”, a spus oficialul de la Kiev.

Iar liderul de la Tbilisi spune că Georgia, Ucraina și Moldova trebuie să aibă armate cu soldați profesionali, nu niște copii vai de capul lor, care se chișă în pantaloni când văd un tanc!

„Cred că cele trei țări ar putea să-și modernizeze armatele în maxim doi/trei ani. Deja am găsit spijin finciar din partea politicienilor de la Washington”, a spus Prim-ministrul gruzin.

ucraina. moldova, georgia, plahtniuc armata

Realitatea arată că în Republica Moldova pentru a-şi perfecta livretul militar, tinerii plătesc mită sume mari de bani, fiind înrolați doar cei care nu au bani să plătească. Acest fenomen trebuie eradicat definitiv!

Reclame