Satele moldovenești prin care va trece gazoductul Iași-Ungheni-Chișinău vor plăti pentru gaz jumate de preț!

satele moldovenești prin care va trece gazoductul Iași-Ungheni-Chișinău vor plăti pentru gaz jumate de preț

Prim-ministrul Pavel Filip a anunțat că lucrările pentru gazoductul Iași-Ungheni-Chișinău vor începe în luna iunie a anului 2018. Costul total al lucrărilor se ridică la 105 milioane de euro. Totodată, deputații au votat azi în Parlament un proiect de lege prin care s-a convenit ca satele moldovenești prin care va trece gazoductul Iași-Ungheni-Chișinău vor plăti pentru gaz jumate de preț.

„Jumatate de preț va fi plătit de oameni, iar jumate de preț va fi plătit ce Guvernul de la București cu susținerea Uniunii Europene”, se stipulează în proiectul de lege propus de Andrian Candu.

Menționăm că conducta de gaz care va lega România de Moldova va trece prin satele din raioanele Ungheni, Nisporeni, Călărași și Strășeni. Mai mult, dacă cei din Transnistria vor dori gaz mai ieftin vor trebuie să renuțe la separatism.

Președintele Republicii Moldova s-a pronunțat împotriva acestui proiect euro-unionist. „Dacă vin socialiștii la putere la anul, atunci vom interzice acest gazoduct blestemat”, a spus Dodon.

Reclame