Votat în Parlament! Crăciunul se va sărbători pe 25 martie, iar Anul Nou pe 1 aprilie!

 

 

Parlamentul Republicii Moldova, deputati din Parlament, cand sarbatorim Pastele in acest an, Craciunul, Craciun pe stil nou, Anul nou pe vechi, deputatii au votat, modificarea Constitutiei

Deputații din Parlamentul Republicii Moldova au votat pentru modificarea Constituției și shimbarea dăților de sărbătorire a Crăciunului pe Nou și a Anului Nou.

Astfel, la propunerea președintelui PL, Mihai Ghimpu, Crăciunul se va sărbători începând din acest an pe data de 25 martie, iar Anul Nou pe 1 aprilie.

„Noi trebuie să ținem pasul cu schimbările ce au loc în natură. Dacă ninge pe 25 martie, înseamnă că acesta este un semnal de la Dumnezeu cel de sus. De fiecare dacă aproape copiii sunt nevoiți să umble de colindă sau urat prin glod, de ce să nu umble acum, când afară ninge atât de frumos? Eu de 26 ani lupt pentru a introduce aceste schimbări. Unire! ” a declarat Ghimpu de la tribuna oficială a Parlamentului.

Chiar dacă deputații din PSRM cu cetățenie română n-au ochi să-l vadă pe Ghimpu și pe liberali, au votat pentru modificarea Constituției.

În acest sens, Parlamentului a declarat dățile de 25, 26 martie, dar și 1 și 2 aprilie ca zile libere.

 

 

 

 

Reclame