Ambasada Rusiei la Chișinău vine cu un avertisment DUR după expulzarea diplomaților ruși: Ne retragem armata din Transnistria!

Vladimir Putin, Republica Moldova, Ambasada Rusiei la Chisinau, Igor Dodon, Armata Rusiei din Transnistria, Chisinaul a expulzat mai multi demnitari rusi, Guvernul Filip,
Avertisment dur din partea autorităților ruse după ce Republica Moldova a declarat persona non grata trei funcționari ai misiunii diplomatice ruse de la Chișinău. Kremlinul amenință că-și va retrage armata din Transnistria, dacă Chișinău nu-și va cere scuze publice.

Potrivit lui Farit Muhametshin, „răspunsul părții ruse nu se va lăsa așteptat mai mult de 9 luni”, considerând gestul Chișinăului drept „un act necoordonat cu Kremlinul”.

„Având în vedere că Chișinăul demonstrează tot mai multă independență față de Kremlin și nu mai coordonează cu Moscova acțiunile politice, considerăm că e timpul să ne retragem din Transnistria. Oricum Crimeea reprezintă un punct geostrategic mai important, iar căile de acces spre enclava separatistă artificial creată de Rusia încă înainte de anii 90′, practic sunt închise. Ghidat de așa-numita „solidaritate europeană”, Chișinăul acționează în detrimentul bunului simț și doar în intereselor proprii, pe când interesele Moscovei sunt neglijate.  Așteptăm ca Dodon să câștige alegerile parlamentare pentru a reveni la normalitate.”, se arată în mesajul Ambasadei Federației Ruse de la Chișinău.

În același timp, preşedintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a reacţionat ca de obicei pe pagina sa de Facebook, dând LIKE la postarea făcute de Ambasada Rusiei.

Reclame