Dodon interzice aducerea Focului Haric: Nu vedeți câte incendii ultima vreme? Nu vă jucați cu focul!

Igor Dododn, Dodon interzice focul haric, Focul Haric, Pastele, pastele 2018, mitropolitul Vladimir

Veste rea pentru creștinii ortodoxi din Moldova. În acest an vom sărbători Paștele, dar fără Focul Haric! Președintele Igor Dodon a semnat un decret prin care interzice să fie adus Focul Haric. Comandatul suprem al Armatei Naționale avertizează că în ultimul timp au loc prea multe incendii și trebuie să dăm dovadă de mai multă responsabilitate.

Mai mult, Igor Dodon a atras atenția că aducerea Focului Haric costă bugetul Moldovei cam aproximativ 1 milion de euro, iar acești bani mai bine îi va investi în construcția de noi Biserici și Mănăstiri.

„Domnitorul Moldovei, Ștefan cel Mare sărbătorea Paștele și fără Focul Haric. În schimb el ctitorea Biserici și Mănăstiri. Eu cred că a fost o strategie bună, așa vom face și noi. În plus, voi vedeți câte incendii se produc în toată lumea? Eu am spus și mai repet – Nu vă jucați cu focul, fie el și Haric.”, a declarat Igor Dodon pentru Antena 3.

În replică, liderul PAS, Maia Sandu, a declarat că va ataca decretul lui Dodon la Curtea Constituțională. Maia Sandu a spus că moldovenii au dreptul să aibă de Paște Focul Haric.

„Personal voi finanța aducerea Focului Haric. Moldoveii sunt un popor creștin și noi trebuie să promovăm ortodoxia. Dodon ar trebui să știe că Focul Haric este un sfânt și el nu arde, nu frige, deci este inofensiv.”, a declarat Maia Sandu.

MoldovanDREAM amintește că până acum Focul Haric era adus de Filat. Legenda spune că cine aduce Focul Haric 3 ani la rând, va face închisoare.

 

 

Reclame