Decizia Mitropolitului, în duminica Paștelui: În 2018 să se pună Wi-Fi gratis în toate bisericile din Moldova!

Decizia Mitropolitului Vladimir, în duminica Paștelui, în 2018 să se pună Wi-Fi gratis în toate bisericile din Moldova

An de an, în noaptea învierii, tot mai mulți tineri preferă să steie acasă pe internet, în loc să meargă la biserica la sfințit Pască. Iar asta îi întristează nespus pe preoți. „Tineretul în ziua de azi se îndepărtează de religie, iar noi trebuie să facem ceva pentru ai readuce în Casa Domnului”, a spus Mitropolitul Vladimir.

În acest sens, el a dat ordin să fie instalat Wi-Fi gratis în toate bisericile din Moldova! „Aceasta este unica soluție să-i readucem pe tineri la slujbe”, a declarat Preasfințitul Părinte.

Unii tineri văd pozitiv această măsură. „Super! Deja voi merge mai des la biserică dacă acolo va fi pus Wi-Fi gratis de la Unite”, a declarat Maria din satul Peresecena, raionul Orhei.

Dar alți enoriași, mai în vârstă, cred că a pune Wi-Fi în biserică este un lucru rău. „Eu cred că este o idee proastă a Mitropolitului, vine de la Diavol. La biserica se roagă nu se uită la pornografie”, a spus Moș Ion din satul Troița, raionul Leova.

Catedrala Chisinau, republica moldova, religie credinta biserici

Prima biserica în care se va pune Wi-Fi free va fi Catedrala din Chișinău, apoi vor urma bisericile din alte orașe, și până la toamnă se va pune internet gratis în toate bisericile de prin sate. Doar la Mănăstiri va fi interzis Wi-Fi-ul, a mai spus Mitropolitul Vladimir. „Călugării n-au nevoie de noile tehnologii, ei pot comunica cu Dumnezeu și așa”.

Reclame