Oleg Brega: Eu susțin animalele în politică! Apăr drepturile animalelor

Eu sustin animalele in politica, apar drepturile animalelor

Un grup de activiști civici de la Chișinău în frunte cu jurnalistul Oleg Brega au creat azi un ONG care va lupta pentru protecția drepturilor animalelor. Tinerii vor să oprească discriminarea pe bază de origine biologică în Republica Moldova.

„Vrem egalitatea în drepturi! Vrem ca toți să aibă șanse egale. De aceea nu este corect ca oamenii să aibă dreptul de a vota și de a ajunge în Parlament, dar animalele nu au drepul să ajungă deputați”, a strigat Oleg Brega, la un protest în Piața Marii Adunări Naționale.

Activiștii au constatat că la moment în Parlamentul de la Chișinău sunt 101 oameni și zero animale. Ce-i de făcut? Reporterul nostru special a mers la Grădina Zoologică să vadă ce părere au tigrii, zebrele, cămilele, crocodili și alte animale capturate de regimul lui Plahotniuc.

„Eu sunt un maimuțoi respectabil. De aceea nu mă voi baga în politică, nu sunt așa de prost ca Andrei Năstase ca să-mi stric imaginea”, a declarat un urangutan zâmbitor, care în prezent nu are drepturi politice.

Mâine, reporterul special va pleca la o fermă într-un sat din nordul Moldovei ca să discute cu vacile, oile, caprele și alte animale care se bucură de protecția societății civile.

Reclame