Andrei Năstase își dă cuvântul: Dacă mă veți vota pe 20 mai, promit public că o voi numi pe Maia Sandu viceprimar de Chișinău!

Andrei Năstase își dă cuvântul, Dacă mă veți vota pe 20 mai, promit public că o voi numi pe Maia Sandu viceprimar de Chișinău

La un PAS de alegerile din Chișinău, candidatul Andrei Năstase face o promisiune grea pentru locuitorii Capitalei. Liderul Platformei DA promite solemn că dacă va câștiga alegerile de duminică, atunci nu va conduce Primăria singur, ci alături de lidera PAS.

„Stimați chișinăieni și locuitori din suburbii, îmi dau cuvântul de onoare că dacă mă veți vota pe 20 mai, o voi numi pe Maia Sandu viceprimar de Chișinău! Voi face acest gest în semn de mulțumire pentru susținerea generoasă pe care mi-a oferit-o PAS în această campanie electorală. Împreună vom fi mai puternici”, a declarat Andrei Năstase în direct la Jurnal TV.

Șefa PAS încă n-a comentat declarația liderului Platformei DA, deci nu se știe dacă Maia Sandu va accepta să fie mâna dreapta a lui Năstase, sau pentru ea asta ar fi un statut politic umilitor. Totodată experții politici de la Chișinău susțin că Năstase face asemenea promisiuni disperate fiind conștient că va pierde aceste alegeri. Iată cum comentează situația dată Igor Boțan:

„O spun cu regret, dar partidele de opoziție pro-europeană au călcat strâmb în campania pentru Primăria Chișinău. De ce? Pentru că din start au desemnat greșit candidatul. Maia Sandu trebuia să fie candidata comună PAS-PLDM-PPDA pentru că ea are un raiting electoral de trei sau patru ori mai mare ca Andrei Năstase, dar eu au implementat o strategie inversă. De asta și vor pierde aceste alegeri”, a explicat Boțan.

Reclame