Putin nu se mai oprește! Va construi un pod care va lega Transnistria de Crimeea!

pod peste Marea Neagră, Crimeea, Transnistria, Rusia, Putin, Tiraspol
Președintele Federației Ruse, Vladimir Putin, este decis să lege toate teritoriile care sunt controlate de facto de el, de Rusia. După ce a construit un pod peste Marea Neagră și a unit astfel Crimeea de Rusia continentală, Putin a dat ordin să fie construit un pod care să lege Transnistria de Crimeea.

Podul va porni de la Tiraspol și va trece de-a lungul râului Nistru până la Zatoka, iar de acolo peste Marea Neagră până la țărmul Crimeei. Conform legilor internaționale, apele sunt teritorii neutre, deci podul de-a lungul râului Nistru nu va putea fi contestat în judecată de Ucraina sau Moldova.

Construcția va începe deja pe data de 1 iunie 2018. Proiectul a fost salutat de separatiștii de la Tiraspol care spun că au așteptat 30 de ani ca să fie uniți în sfârșit cu Rusia, mama lor.

Podul va fi cu 4 benzi, două într-o direcție și două în altă direcție, precum și cu două linii de cale ferată.

Proiectul va costa 2 miliarde de lei și va fi achitat în întregime de Gazprom. De asemenea, cetățenii din Transnistria nu vor primi salariile și pensiile timp de 5 luni, banii vor merge pentru construirea podului.

Noul pod va fi cel mai lung din lume și va fi gata în 2020. Putin a decis ca podul să fie numit simbolic „Podul UTOPIC”.

Reclame