Primul decret al Primarului Năstase: capitala se va numi PIȘInău!

nastase reforme, nastase chisinau, nastase alegeri, nastase contra ceban, redenumirea riului bic, istoria chisinaului, chisinau denumire istoric, nastase proteste, nastase pisat in pantaloni, nastase minciuni

Ieri Andrei Năstase a devenit primar și azi a și dat lovitura. De astăzi, orașul condus de liderul Platformei DA se va numi Pișinău și nu Chișinău. Astfel în opinia liderului PPDA va fi schimbată o nedreptate istorică, un agramat a dat această denumire orașului uitând că verbul sună „a se pișa” și nicidecum „a se chișa”.

„Când m-am pișat în pantaloni la un protest, nu am făcut-o din lipsa WC-urilor publice cum spun unele guri rele. A fost un manifest, un semn de nemulțumire contra acestei nedreptăți, denumirea aceasta de Chișinău este un fals, am venit la primărie ca să înlătur acest neadăvăr istoric. De azi vom trăi într-o capitală corectă din punct de vedere geopolitic și gramatical! Este o victorie importantă pentru noi.” a declarat Andrei Năstase imediat după ce a aflat că a câștigat alegerile.

Din spusele surselor, Năstase nu se va ține de promisiune și nu va redenumi râul Bâc, pentru că Bâc este fiecare din nou, măcar și în suflet. Denumirea râului Bâc este o parte din fiecare din nou. Din păcate, la moment prioritar este să fie redenumit Chișinăul în Pișinău. Deja au fost contactați cei de la google pentru a schimba în MAPs denumirea orașului.

Reclame