Năstase a decis: în locul Cinematografului Gaudeamus va fi construit un Mausoleu! Aici se vor odihni pe veci foștii Primari ai Chișinăului

Primăria a decis, în locul Cinematografului Gaudeamus va fi construit un Mausoleu

Autoritățile Republicii Moldova au decis că în această vară clădirea sovietică a cinematografului Gaudeamus va fi demolată. De asemenea, va fi demolat și monumentul din fața clădirii. În locul cinematografului va fi construit un Mausoleu imens, în care vor odihni pe veci foștii Primari ai Chișinăului, dat fiind ca acolo deja este îngropat primul primar al orașului Karl Schmidt.

Astfel, foștii primari pe care i-a avut Chișinăul până acum nu vor fi îngropați, dar vor fi îmbălsămați la fel ca Lenin la Moscova și vor fi puși la expoziție în acest musoleu, care va deveni celebru în toată Europa. Despre acest lucru a anunțat azi noul primar al capitalei, Andrei Năstase.

„În acest mausoleu se vor odihni pe veci doar primarii aleși direct de popor, cei interimari nu se vor bucura de acest privilegiu. Deci Silvia Radu n-are ce căuta aici! Deja nu mai decide Plahotniuc, da eu decid cum să conduc orașul”, a mai spus Năstase.

Dorin Chirtoacă și Serafim Urecheanu nu au dorit să comenteze această decizie. Dar chișinăuienii au salutat ideea și au îndemnat Primarii să se grăbească să-și ocupe locurile în noua atracție turistică a orașului.

Reclame