Meteorolog: Inundațiile de duminica asta se datorează creștinilor moldoveni, care s-au rugat prea mult pentru ploaie

drumul crucii, ploaie moldova, preoti, seceta

Cu 10 zile în urmă cîteva sute de creștini din Republica Moldova ai pornit pe Drmul Crucii. Înarmați cu icoane, cruci și tot arsenalul religios, enoriașii s-au apucat să înconjoare Moldova, de-a lungul Nistrului spre Nord, apoi de-a lungul Prutului spre Sud, ca să re roage Stăpânitorului Naturii să ne izbăvească de secetă pe noi păcătoșii. Și rugăcinile lor intensive au fost auzite de Preabunul Dumnezeu, doar că au fost auzite prea tare.

Ploaile care au venit deasupra Republicii Moldova în zilele de sâmbătă și duminică (17-18 iunie) au provocat inudații în mai multe raioane ale țări. De suferit au avut zeci de localități din Ungheni, Căușeni și Florești. Apropo, Drumul Crucii a pornit chiar dintr-un sat din raionul Căușeni.

„Indunadațiile de duminica asta se datorează creștinilor moldoveni, care s-au rugat prea mult pentru ploaie”, a explicat expertul în meteorologie Octavian Țîcu de la Chișinău. În acest context, meteorologul îndeamnă toți preoții din Moldova ca pe viitor când vor face rugăciuni pentru ploaie să se roage mai puțin, pentru a nu ploua așa de mult!

indundatii republica moldova, plaoie, conditii meteo nefavorabile

Reclame